Bestellen leveren retour en garantie

Bestellen
Bestellingen vanaf € 100,- worden gratis verzonden naar Nederland, België en Duitsland.
Voor bestellingen tot € 100,- binnen Nederland wordt € 7,50 verzendkosten in rekening gebracht.
Voor bestellingen tot € 100,- naar België wordt € 11.00 € 7,50 (B)  verzendkosten in rekening gebracht.
Omdat ze het beste bier ter wereld maken.

Voor de overige landen vindt je de verzendkosten op de afrekenpagina.
Wanneer je het juiste adres hebt ingevoerd zie je de verzendkosten.
Overige verzendkosten op aanvraag. We verzenden wereldwijd.

Afhalen kan natuurlijk ook. Je bent van harte welkom in onze showroom waar je alle modellen kunt uitproberen en dus ook de diverse pick-up sounds kunt vergelijken.
We vragen je wel om een vrijblijvende afspraak te maken zodat we de tijd kunnen nemen voor je vragen en wensen.

Leveren
Alle producten worden uit eigen voorraad geleverd. Bestellingen voor 12:00 geplaatst worden nog dezelfde werkdag verzonden met post.nl. Je ontvangt een track & trace nummer zodat je een vrij goede aanwijzing hebt wanneer en hoe laat je bestelling geleverd wordt.

Retouren
Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Maar we stellen het wel op prijs wanneer je de reden geeft zodat we hiervan kunnen leren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Alleen de kosten voor retour van je thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder. Wanneer je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren onbeschadigd in de originele staat en verpakking aan de ondernemer terug gestuurd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via . We zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten op voorwaarde dat het product al in goede staat retour ontvangen is.

In de praktijk houdt dit in dat we direct je geld terugstorten  wanneer het product  in goede staat is ontvangen door ons.

In uw opdracht door ons geassembleerde Crysun gitaren vallen buiten het retourrecht (zie algemene voorwaarden artikel 8.2.a en 8.3.b).

Garantie
Voor we tot verzending overgaan, geven we alle bestelde artikelen een visuele kwaliteitscontrole. Mocht het onverhoopt zo zijn dat de door jou ontvangen artikelen niet van gewenste kwaliteit zijn, neem dan contact met ons op door te mailen naar .  We zoeken dan in overleg naar een bevredigende oplossing. We zijn namelijk gebaat bij een tevreden klant. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting Webwinkelkeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet ergens anders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

We garanderen je dat er vertrouwd wordt omgegaan met al je persoonlijke informatie en betalingsgegevens.
Al deze gegevens blijven binnenshuis en worden dus niet gedeeld met derden.