Bestellen leveren retour en garantie

Bestellen
Bestellingen vanaf €100,- worden gratis verzonden.
Voor bestellingen tot €100,- wordt € 7,00 (NL) € 11.00 (B) verzend kosten in rekening gebracht.
Overige verzendkosten op aanvraag. We verzenden wereldwijd.

Afhalen is natuurlijk ook mogelijk. Je bent van harte welkom in onze showroom waar je alle modellen kunt uitproberen en dus ook de diverse pick-up sounds kunt vergelijken. We vragen je wel om een vrijblijvende afspraak te maken zodat we de tijd kunnen nemen voor je vragen en wensen.

Leveren
Alle producten worden uit eigen voorraad geleverd. Bestellingen voor 12:00 geplaatst worden nog dezelfde werkdag verzonden met Post.nl. Je ontvangt een track&trace nummer zodat je een vrij goede indicatie hebt wanneer en hoe laat je bestelling geleverd wordt.

Retouren
Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van je thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder. Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren onbeschadigd in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via info@hajpguitars.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Bij retourneren van geassembleerde Crysun gitaren verminderen wij de terugbetaling met € 50,- (zie algemene voorwaarden artikel 8.3.b).

Garantie
Voor wij tot verzending overgaan, geven wij alle bestelde artikelen een visuele kwaliteitscontrole. Mocht het onverhoopt zo zijn dat de door jou ontvangen artikelen niet van gewenste kwaliteit zijn, neem dan contact met ons op door te mailen naar info@hajpguitars. We zoeken dan in overleg naar een bevredigende oplossing. We zijn immers gebaat bij een tevreden klant. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Wij garanderen je dat er vertrouwd wordt omgegaan met al je persoonlijke informatie en betalingsgegevens. Al deze gegevens blijven binnenshuis en worden dus niet gedeeld met derden.